\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 71657 Re: Ongelijkheden Dat zie ik niet, kunt u dat met tussenstappen uitleggen? mo Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 december 2013 Antwoord $\large\begin{array}{l} x - 5 - \frac{{ - 16}}{{x + 3}} = \\ \frac{{\left( {x - 5} \right)\left( {x + 3} \right)}}{{x + 3}} + \frac{{16}}{{x + 3}} = \\ \frac{{\left( {x - 5} \right)\left( {x + 3} \right) + 16}}{{x + 3}} = \\ \frac{{x^2 - 2x - 15 + 16}}{{x + 3}} = \\ \frac{{x^2 - 2x + 1}}{{x + 3}} = \\ \frac{{\left( {x - 1} \right)^2 }}{{x + 3}} \\ \end{array}$ WvR zondag 15 december 2013 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Dat zie ik niet, kunt u dat met tussenstappen uitleggen? mo Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 december 2013
mo Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 december 2013
$\large\begin{array}{l} x - 5 - \frac{{ - 16}}{{x + 3}} = \\ \frac{{\left( {x - 5} \right)\left( {x + 3} \right)}}{{x + 3}} + \frac{{16}}{{x + 3}} = \\ \frac{{\left( {x - 5} \right)\left( {x + 3} \right) + 16}}{{x + 3}} = \\ \frac{{x^2 - 2x - 15 + 16}}{{x + 3}} = \\ \frac{{x^2 - 2x + 1}}{{x + 3}} = \\ \frac{{\left( {x - 1} \right)^2 }}{{x + 3}} \\ \end{array}$ WvR zondag 15 december 2013
WvR zondag 15 december 2013
©2001-2025 WisFaq