Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijkheden

x-5-(-16/(x+3))$\le$0
x-5+(16/-x-3)$\le$0
(x-5)(-x-3)/(-x-3)+16/(-x-3)$\le$0
-x2-3x +5x+15/(-x-3)$\le$0
-x2+2x+15/(-x-3)$\le$0
x2-2x-15/(x+3)$\le$0
(x+3)(x-5)/(x+3)$\le$0

-------(-3)++++++++++++ (x+3)
------------------(+5)+++(x-5)
--------(-3)++++++++++++(x+3)
---------o---------0++++++ breuk
Dus
$\le$0 als x$\le$5 en x ongelijk -3

Maar in het antwoord staat x$<$-3 v x=1; x$<$2
Waar heb ik een fout gemaakt?

mo
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 december 2013

Antwoord

x-5-(-16/(x+3))=(x-1)2/(x+3)

WvR
zondag 15 december 2013

 Re: Ongelijkheden 

©2001-2024 WisFaq