\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 65288 Re: Vereenvoudigen Beste Davy, Hoe ben je op deze oplossing gekomen? Het opsplitsen in de tweede stap is voor mij niet duidelijk. Thomas Student universiteit - woensdag 4 december 2013 Antwoord Wanneer je (1+ Ö5)3 uitwerkt krijg je: 1+3×Ö5+3×5+5Ö5=16+8Ö5=8×(2+Ö5) Daaruit volgt dus dat 2+Ö5= 1/8×(1+ Ö5)3 Dus is (2+Ö5)^(1/3)=1/2×(1+ Ö5) hk zaterdag 7 december 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste Davy, Hoe ben je op deze oplossing gekomen? Het opsplitsen in de tweede stap is voor mij niet duidelijk. Thomas Student universiteit - woensdag 4 december 2013
Thomas Student universiteit - woensdag 4 december 2013
Wanneer je (1+ Ö5)3 uitwerkt krijg je: 1+3×Ö5+3×5+5Ö5=16+8Ö5=8×(2+Ö5) Daaruit volgt dus dat 2+Ö5= 1/8×(1+ Ö5)3 Dus is (2+Ö5)^(1/3)=1/2×(1+ Ö5) hk zaterdag 7 december 2013
hk zaterdag 7 december 2013
©2001-2024 WisFaq