Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 40651 

Re: Hoe schrijf ik een als functie van t

Zou je de berekening met die wortel erin ook kunnen doen? ik snap namelijk niet hoe ik die moet uitvoeren... Als je het dan kwadrateert, krijg je dan R2 = (5t:p)? en dan keer p en dan wordt dat R2p = 5t en dan gedeeld door 5 en dan is het (R2p):5 = t? ik heb geen idee of dit klopt..

Anonie
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 31 oktober 2013

Antwoord

Je schrijft:

R = \sqrt {\Large\frac{{5t}}{\pi }}
R^2 = \Large\frac{{5t}}{\pi }
5t = \pi R^2
t = \Large\frac{{\pi R^2 }}{5}

Dat lijkt me dik in orde...

WvR
maandag 4 november 2013

©2001-2025 WisFaq