Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71168 

Re: Blad vouwen

Dag Hans,

Dit is 10-4 , dus 1/10000 m2
Voor 40 cm3 is dat dan : 40 ·(10-4)=1/250
Dus
1/250= 1·1/2n/2
log1/250= 1log1/2n/2
log1-log250=n/2(log1-log2)
-log250=n/2(-log2
log250/log2=n/2
of n=15,93 of ongeveer 16 halveringen...
Klopt het zo?
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - zaterdag 19 oktober 2013

Antwoord

ergens moet toch een foutje zitten:
10000/2=5000
5000/2=2500
2500/2=1250
1250/2=625
625/2=312.5
312.5/2=156.25
156.25/2=78.125
78.125/2=39.0625
Ik kom dan op 8 halveringen..

hk
zondag 20 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq