Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Blad vouwen

Goede morgen,
Een blad A heeft een afmeting 841 op 1189 mm en heeft een oppervlakte van 1 m2.
A0=1 m2 is het basisformaat(0 is index)
We vinden het volgend formaat door in de lengte het blad in de helft om te plooien en vinden een formaat A1(1 is index).
Om A2 te vinden gaan we zo verder en plooien steeds de lengte in de helft weer om enz....
1.Stel een formule op op de oppervlakte An van een blad ui t te rekenen na n halveringen.
2.Zoek A4 als oppervlakte
3.Welk formaat heeft een blad met een oppervlakte van ongeveer 40 cm2 ?

Ik dacht aan een expon. functie
An= A0(1/2)^n/2
en vul in A0=1
A1=1**(1/2)2/2=1/2
A2= 1(1/2)^4/2=1/4
A3= 1*(1/2)6/2=1/8
A4= 1*(1/2)^8/2=1/16
Maar dan heb ik een probleem met de laatste vraag:
40=1*(1/2)^n/2 levert een negatief getal op na invoer van logaritmen....
Is de formule soms niet goed ?

Vriendelijke groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - zaterdag 19 oktober 2013

Antwoord

Hoeveel vierkante meter is een vierkante centimer?

hk
zaterdag 19 oktober 2013

 Re: Blad vouwen 

©2001-2024 WisFaq