Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Beslissingsmodel

Goede dag,

Ik heb een voorbeeld van een beslissingsboom gemaakt maar weet niet of het goed is. Graag uw antwoord.

Stel ik wil iets verkopen voor 1000 euro en zoek een koper. De kans dat ik iemand vind is 80% daarnaast de kans dat ik niemand vind (dus de boom gaat van 1 vakje naar 2 vakjes). Vanaf het vakje van 80% weer 2 vakjes met de kans dat iemand een bod doet, dat is ook 80%, en een vakje met geen bod. Vanaf het vakje een bod (80%) 4 vakjes met kansen met een bod. 1 van 800, 1 van 600, 1 van 300 en 1 van 100 Mijn berekening is dan uiteindelijk 0.8 (=80%)x 0.8 (ook 80%)= 0,64 maakt 64%. De 4 volgende vakjes heb ik een waarde toebedeeld van 1 van 50%, 2 van 20% kans en 1 van 10% kans. Dat betekend dat ik wanneer ik denk 800 euro te vangen de kans 0.8 x 0,8x 0.5 = o.32 dus 32%

Klopt dit?

Veel dank alvast

Marie

Marie
Student hbo - woensdag 7 augustus 2013

Antwoord

Hallo Marie,

Aangenomen dat de kansen steeds onafhankelijk zijn van elkaar en dat de genoemde kans van 50% behoort bij het bod van 800 euro, dan is jouw kansboom correct en is de kans dat je 800 euro vangt inderdaad 32%.

GHvD
woensdag 7 augustus 2013

 Re: Beslissingsmodel 

©2001-2024 WisFaq