Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70627 

Re: Oppervlakte en omtrek van een cirkel is dezelfde?

hoy,
ik moest zeggen: mijn cirkel heeft een DIAMETER d= 4 meter.
dat veranderd dus niks aan de berekening?
hmm, blijft nog hetzelfde als ik jullie formule hanteer?
Mvg

h-vdd
Iets anders - dinsdag 16 juli 2013

Antwoord

Voor r=2 heb je de formules juist ingevuld.
De antwoorden zijn correct!

Maar wat jij zegt dat de antwoorden hetzelfde zijn is niet juist.
Ze bestaan wel uit dezelfde getallen, maar de antwoorden hebben verschillende eenheden.
Zo is de oppervlakte in vierkante meter en de omtrek in meter.
Dat de uitkomsten (getallen) gelijk zijn, komt alleen voor als d=4 (waarom denk je?)

Groeten Nick

ng
dinsdag 16 juli 2013

©2001-2024 WisFaq