Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte en omtrek van een cirkel is dezelfde?

mijn cirkel heeft een straal van 4 meter
ik bereken met de formules:
oppervlakte: pi x r2 = 3,14 x 22 = 12,56 m2
omtrek: 2 x pi x r = 2 x 3,14 x 2 = 12,56 m
kan toch niet hetzelfde zijn?
waar zit mijn fout aub?
Mvg

h-vdd
Iets anders - maandag 15 juli 2013

Antwoord

Hoi,

Je weet waarschijnlijk straal=r en diameter=d=2r
Welk getal heb jij voor r ingevuld....

Groeten Nick

ng
maandag 15 juli 2013

 Re: Oppervlakte en omtrek van een cirkel is dezelfde? 
 Re: Oppervlakte en omtrek van een cirkel is dezelfde? 

©2001-2025 WisFaq