\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 70612 Re: Hogeremachtsvergelijkingen met abc-formule Ja, bedankt, daar dacht ik ook aan. Alleen uit P komt dan: -5 plus/minus√29¸2 Hoe kan ik hier nóg een wortel uit halen? Talib Student hbo - woensdag 10 juli 2013 Antwoord Volgens mij komt uit p (en dus uit x2): p1=(5 + √29)/2 of p2=(5-√29)/2) Vervolgens vind je in principe 4 oplossingen voor x: x=√p1 of x=-√p2 of x=√p2 of x=-√p2 Omdat je geen wortel kunt trekken uit een negatief getal, blijven van deze vier oplossingen slechts twee (reële) oplossingen over. GHvD woensdag 10 juli 2013 Re: Re: Hogeremachtsvergelijkingen met abc-formule ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja, bedankt, daar dacht ik ook aan. Alleen uit P komt dan: -5 plus/minus√29¸2 Hoe kan ik hier nóg een wortel uit halen? Talib Student hbo - woensdag 10 juli 2013
Talib Student hbo - woensdag 10 juli 2013
Volgens mij komt uit p (en dus uit x2): p1=(5 + √29)/2 of p2=(5-√29)/2) Vervolgens vind je in principe 4 oplossingen voor x: x=√p1 of x=-√p2 of x=√p2 of x=-√p2 Omdat je geen wortel kunt trekken uit een negatief getal, blijven van deze vier oplossingen slechts twee (reële) oplossingen over. GHvD woensdag 10 juli 2013
GHvD woensdag 10 juli 2013
©2001-2024 WisFaq