Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70588 

Re: Vergelijking van raaklijn opstellen

Ik zie met het invoeren in het invoerveld dat de functie er zo uitziet f(x)=Ö3x2-27 maar het wortel teken moet over heel de functie komen. Ik weet niet ofdat dit op de juiste manier overkomt. Zo niet, kunt u mij dan vertellen hoe ik dit moet doen?

Yvette
Iets anders - woensdag 3 juli 2013

Antwoord

Ik ben er ook vanuit gegaan dat de wortel over het hele gedeelte 3x2 - 27 moest komen. Dat doe je met haakjes, dus f(x)=Ö(3x2-27)
Maar het vermijdt niet dat er lelijke getallen komen.
Het raakpunt is (4,Ö(21)) en de rc = f'(4) = 12/Ö(21) enz.
Maar misschien mag je het inderdaad gewoon benaderen en dat kun je natuurlijk zien in je antwoordboekje.
De methode die je volgt is verder in orde.

MBL
donderdag 4 juli 2013

©2001-2025 WisFaq