Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Helling bepalen

Ik heb een functie f(x)=(-6x+18)/(x2+1)
De vraag die daarbij hoort bereken exact de helling in het punt(0,18).
Nu heb ik m.b.v. de quotientregel de afgeleide eerst bepaald, deze werd uiteindelijk f'(x)= -24x2-6x3-6/(x2+1)2
Toen heb ik 0,18 op de plaats van de x ingevuld en kreeg ik als antwoord -6,3917. Maar ik twijfel ofdat ik de helling zo goed bepaal en zo niet hoe ik het anders moet doen.

Yvette
Iets anders - zaterdag 22 juni 2013

Antwoord

Je afgeleide klopt niet en je moet geen x=0,18 invullen maar x=0. Een punt wordt aangegeven met coördinaten...


Maar eerst maar 's de afgeleide goed uitrekenen?
Als het goed is kom je uit op:

\[
f'(x) = \frac{{6x^2 - 36x - 6}}{{\left( {x^2 + 1} \right)^2 }}
\]

WvR
zaterdag 22 juni 2013

 Re: Helling bepalen 

©2001-2024 WisFaq