Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exact van 2 grafieken de snijpunten bepalen met de assen

Exact de snijpunten van de grafieken van f en g met de assen berekenen.

f($x$)= -3$x$+$\frac{6}{x-1}$ en g($x$)= 2$x$+3

Hoe moet ik dit aanpakken, welke stappen moet ik doen? Ik las ergens dat je dan de vergelijkingen gelijk moest stellen aan elkaar. Ik weet echt niet hoe ik moet beginnen. Kunt u mij aub misschien helpen?

Yvette
Iets anders - dinsdag 11 juni 2013

Antwoord

Nee, gelijkstellen geeft je (mogelijk) de snijpunten van de grafieken, maar dat is de vraag niet. Je wilt de snijpunten weten me de assen.

Snijpunten met de x-as:
Voor de snijpunten met de y-as stel je f(x)=0 en g(x)=0. Deze vergelijkingen kan je dan oplossen:

$
\begin{array}{l}
- 3x + \frac{6}{{x - 1}} = 0 \\
2x + 3 = 0 \\
\end{array}
$

Snijpunten met de y-as
Voor de snijpunten met de y-as vul je x=0 in. Bereken f(0) en g(0).

Zou het dan lukken?

WvR
dinsdag 11 juni 2013

 Re: Exact van 2 grafieken de snijpunten bepalen met de assen 

©2001-2024 WisFaq