Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70397 

Re: Berekeningen bij annuïteiten

Bedankt voor de reactie; maar vraag 1b?

Vannes
3de graad ASO - maandag 3 juni 2013

Antwoord

Diana,
Ik heb zelf geen TI-83, dus eerst maar zonder calculator.Eindwaarde lening na 10 jaar is 350.000(1,05)^10=570.113,12. Eindwaarde betalingen na 10 jaar is
24833,36(1,05^10-1)/0,05=312.351,33 zodat de schuld na 10 jaar gelijk is aan
570.113,12-312.351,33=257.761,79.Nu met de calculator.
N=10,I=5,PV=350000.PM=0,FV=570113,12 en vervolgens N=10,I=5,PV=0,PMT=24833,36 geeft FV=312351,33 hoop ik. Je kunt , denk ik, met de calculator ook wel een amortisatie tabel maken.Hopelijk lukt het zo.

kn
dinsdag 4 juni 2013

©2001-2024 WisFaq