Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekeningen bij annuïteiten

Heb 2 vragen op te lossen waarbij ik echt twijfel of mijn antwoord juist is?
1) Iemand leent een bedrag van 350000eur tegen5%. In 25 jaar wil hij alles afgelost hebben
a; hoeveel moet hij jaarlijks af betalen?
b. Hoeveel schuld is er na 10 jaar afbetalen nog overgebleven?
Ik doe dit met TI-83; N= 25, I=5; Fv=-350000 en dan vind ik voor PMT(END) 24833,36 maar is dit niet veel? Wat doe ik fout?
Voor vraag b weet ik niet hoe beginnen? kan je mij helpen?

2) Iemand stort een som S op een rekening en krijgt daar 6% op. Hij wil er elk jaar een bedrag van 3000 eur afhalen en na 9 jaar mag de rekening leeg zijn. Hoeveel moet hij dan nu minstens storten?
N=0; I=6, Pv=0; PMT=-3000(END) en ik bereken Fv en bekom 34473,95 is dit correct?

Vannes
3de graad ASO - donderdag 30 mei 2013

Antwoord

Diana,
vraag 1:Het antwoord is goed.Is niet PV=-350.000
vraag 2: N=9,I=6 en PMT(END)=-3000 geeft PV=20405,08

kn
maandag 3 juni 2013

 Re: Berekeningen bij annuïteiten 

©2001-2024 WisFaq