Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31374 

Re: Optimaliseren

ik mis de tweede 12. als de lengte x+12 is en je bekijkt de omtrek dan volgt: 100=(x+12)+y+(x+12)+y
oftewel 100 = 2x+24+2y
76=2x+2y
2y=76-2x
y=38-x

Bette
Docent - woensdag 29 mei 2013

Antwoord

'... maar ik heb een schuur van 12 meter en daar hoeft geen hek te komen.' betekent dat er bij de schuur geen omheinig nodig is, toch?

WvR
woensdag 29 mei 2013

©2001-2024 WisFaq