Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70333 

Re: Bereken p

Zelf had ik eerst de Xtop uitgerekend met de formule -b:2a. Daarna moet je de x geloof ik invullen in de formule. En verder kwam ik niet. Misschien helpt dit?

Maurit
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 22 mei 2013

Antwoord

Dat kan ook...
xtop=$-\frac{8p}{2}$=-4p
ytop=(-4p)²+8p·-4p+32p=16p²-32p²2+32p=-16p²+32p
Er moet dan gelden: -16p²+32p=128
Maar deze vergelijking heeft nog steeds geen oplossingen...

WvR
woensdag 22 mei 2013

©2001-2024 WisFaq