\require{AMSmath} Bereken p Gegeven is de functie f(x)= x2+8px+32pBereken voor welke p de y-coordinaat van de top van de grafiek van f gelijk is aan 128.Hoe bereken je dit? Maurit Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 21 mei 2013 Antwoord Met behulp van kwadraatafsplitsen?y=x2+8px+32py=(x+4p)2-16p2+32pNu zou -16p2+32p gelijk moeten zijn aan 128.Maar -16p2+32p=128 heeft geen oplossingen. Er is geen waarde voor p waarvoor f gelijk aan 128 is.PSMoest het misschien -128 zijn? WvR dinsdag 21 mei 2013 Re: Bereken p ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is de functie f(x)= x2+8px+32pBereken voor welke p de y-coordinaat van de top van de grafiek van f gelijk is aan 128.Hoe bereken je dit? Maurit Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 21 mei 2013
Maurit Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 21 mei 2013
Met behulp van kwadraatafsplitsen?y=x2+8px+32py=(x+4p)2-16p2+32pNu zou -16p2+32p gelijk moeten zijn aan 128.Maar -16p2+32p=128 heeft geen oplossingen. Er is geen waarde voor p waarvoor f gelijk aan 128 is.PSMoest het misschien -128 zijn? WvR dinsdag 21 mei 2013
WvR dinsdag 21 mei 2013
©2001-2024 WisFaq