Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verschilfunctie

Hallo,

Gegeven zijn de functies:

d= drijverhoogte in meter
t= tijd in sec
d= -4,0+3,5sin(0,5t)

w=waterhoogte in meter
A=amplitude (A$\ge$0,5)
w= -Acos(0,5t)

Vraag:
Onderzoek met de grafische rekenmachine vanaf welke amplitude van de golfbeweging de drijver af en toe boven water verschijnt.

Nu snap ik echter niet hoe je dit precies met de GR moet doen?

Alvast bedankt

(http://static.examenblad.nl/9336110/d/ex2010/ha-1025-a-10-1-o.pdf opgave 10)

Joop
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 mei 2013

Antwoord

In het correctiemodel van dit examen staan twee oplossingen voor deze vraag. Ik neem aan dat je die ook gezien hebt. Wat kan ik er nog aan toevoegen om je te helpen? Kortom, waar precies zit je probleem nog?

Zie HAVO-examens wiskunde B

MBL
maandag 13 mei 2013

 Re: Verschilfunctie  

©2001-2025 WisFaq