\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 70268 Re: Vergelijking oplossen met negative exponent Nee ik kom er niet uit. Ik denk dat ik een rekenregel vergeet... M smid Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 mei 2013 Antwoord Je kunt de vergelijking op nul herleiden...x4-13x2+12=0Neem je u=x2 dan staat er:u2-13u+12=0...en dat komt je vast bekend voor. Dat is een tweedegraadsvergelijking en die kan je oplossen met ontbinden in factoren:(u-12)(u-1)=0u=12 of u=1Dus:x2=12 of x2=1Zou het dan lukken?Zie ook het voorbeeld rechts op exponentiële en logaritmische functies WvR zondag 12 mei 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Nee ik kom er niet uit. Ik denk dat ik een rekenregel vergeet... M smid Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 mei 2013
M smid Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 mei 2013
Je kunt de vergelijking op nul herleiden...x4-13x2+12=0Neem je u=x2 dan staat er:u2-13u+12=0...en dat komt je vast bekend voor. Dat is een tweedegraadsvergelijking en die kan je oplossen met ontbinden in factoren:(u-12)(u-1)=0u=12 of u=1Dus:x2=12 of x2=1Zou het dan lukken?Zie ook het voorbeeld rechts op exponentiële en logaritmische functies WvR zondag 12 mei 2013
WvR zondag 12 mei 2013
©2001-2024 WisFaq