Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70246 

Re: Logaritme

Ik begrijp dat je dit krijgt, dan 6ln(4/x)=3
6ln(4/x) klopt dit en zo nee van welke eigenschap/regel moet ik dan gebruik van maken? Ik hoop dat u mij verder kunt helpen.

Yvette
Iets anders - vrijdag 10 mei 2013

Antwoord

Je kunt na 6log(4/x)=3 de hoofdregel gebruiken. Let op $ln()$ is iets anders dan $log()$.

6log(4/x)=3
$\large\frac{4}{x}$=63

..en dan ben je er wel...

Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen

WvR
vrijdag 10 mei 2013

©2001-2024 WisFaq