Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme

Los x op uit:
-3+6log2+6log2+6log(1/x)=0

Mijn stap wordt,(denk ik): -3+1/2·ln(6)+1/2·ln(6)+ln(6)=1/x=0
-3+1/4·ln(6)+ln(6)=1/x=0
Ik loop op dit punt vast, hoe moet ik verder om x op te lossen en klopt het tot nu toe? Ik hoop dat u mij kunt helpen.

Yvette
Iets anders - donderdag 9 mei 2013

Antwoord

Schrijf eerst "$...=3$" en maak dan gebruik van de hoofdregel (twee keer):

6log(a)+6log(b)=6log(a·b)

Laat zien dat je zoiets krijgt als:

6log($\large\frac{2·2}{x}$)=3

Zou het dan lukken denk je?

WvR
donderdag 9 mei 2013

 Re: Logaritme 

©2001-2024 WisFaq