\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 70192 Re: Re: Re: Goniometrische functies Euhn ja, Teller en noemer maal 2 doen, en dan 2.cosß.sinß Vervangen door sin2ßEn dan miss kruisproduct...? Nicola 3de graad ASO - maandag 29 april 2013 Antwoord Je moet niet moeilijker doen dan nodig...$\begin{array}{l} \tan \beta + \cot \beta = \\ \Large\frac{{\sin \beta }}{{\cos \beta }} + \frac{{\cos \beta }}{{\sin \beta }} = \\ \frac{{\sin \beta \cdot \sin \beta }}{{\cos \beta \cdot \sin \beta }} + \frac{{\cos \beta \cdot \cos \beta }}{{\sin \beta \cdot \cos \beta }} = \\ \frac{{\sin ^2 \beta + \cos ^2 \beta }}{{\sin \beta \cdot \cos \beta }} = \\ \frac{1}{{\sin \beta \cdot \cos \beta }} = \\ \frac{2}{{2\sin \beta \cdot \cos \beta }} = \\ \frac{2}{{\sin 2\beta }} \\ \end{array}$Klaar! WvR maandag 29 april 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Euhn ja, Teller en noemer maal 2 doen, en dan 2.cosß.sinß Vervangen door sin2ßEn dan miss kruisproduct...? Nicola 3de graad ASO - maandag 29 april 2013
Nicola 3de graad ASO - maandag 29 april 2013
Je moet niet moeilijker doen dan nodig...$\begin{array}{l} \tan \beta + \cot \beta = \\ \Large\frac{{\sin \beta }}{{\cos \beta }} + \frac{{\cos \beta }}{{\sin \beta }} = \\ \frac{{\sin \beta \cdot \sin \beta }}{{\cos \beta \cdot \sin \beta }} + \frac{{\cos \beta \cdot \cos \beta }}{{\sin \beta \cdot \cos \beta }} = \\ \frac{{\sin ^2 \beta + \cos ^2 \beta }}{{\sin \beta \cdot \cos \beta }} = \\ \frac{1}{{\sin \beta \cdot \cos \beta }} = \\ \frac{2}{{2\sin \beta \cdot \cos \beta }} = \\ \frac{2}{{\sin 2\beta }} \\ \end{array}$Klaar! WvR maandag 29 april 2013
WvR maandag 29 april 2013
©2001-2024 WisFaq