\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 70182 Re: Afgeleide exponentiele en logaritmische functies dan krijg ik ditx·e^-kx2·(-2kx)klopt dat? jenni 3de graad ASO - zondag 28 april 2013 Antwoord Nee, dat klopt niet. Je moet wel de productregel gebruiken.$\begin{array}{l} f(x) = x \cdot e^{ - kx^2 } \\ f'(x) = 1 \cdot e^{ - kx^2 } + x \cdot e^{ - kx^2 } \cdot - 2kx \\ \end{array}$Je kunt dan $e^{ - kx^2 }$ buiten haakjes halen... WvR zondag 28 april 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
dan krijg ik ditx·e^-kx2·(-2kx)klopt dat? jenni 3de graad ASO - zondag 28 april 2013
jenni 3de graad ASO - zondag 28 april 2013
Nee, dat klopt niet. Je moet wel de productregel gebruiken.$\begin{array}{l} f(x) = x \cdot e^{ - kx^2 } \\ f'(x) = 1 \cdot e^{ - kx^2 } + x \cdot e^{ - kx^2 } \cdot - 2kx \\ \end{array}$Je kunt dan $e^{ - kx^2 }$ buiten haakjes halen... WvR zondag 28 april 2013
WvR zondag 28 april 2013
©2001-2024 WisFaq