\require{AMSmath} Vergelijking logaritme met wortel De vraag is bereken zonder rekenmachine:2log√8 + 2log√3-1/2 · 2log 24Mijn stap is:2log 2 3/2 + 2log√1/3√2 · 2 log 24Ik snap niet hoe je het wortel stuk moet uitrekenen. En als je dan 2log overal heb staan, mag je deze dan wegstrepen en de breuken optellen enz.?Ik hoop dat u mij kunt helpen. Yvette Iets anders - zaterdag 27 april 2013 Antwoord Ik stel, in ieder geval, vast:${}^2\log \sqrt 8 + {}^2\log \sqrt 3 = {}^2\log \left( {\sqrt 8 \cdot \sqrt 3 } \right) = {}^2\log \sqrt {24}$Ik weet dan niet goed wat die 1/2 daar doet...Helpt dat?Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR zaterdag 27 april 2013 Re: Vergelijking logaritme met wortel ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De vraag is bereken zonder rekenmachine:2log√8 + 2log√3-1/2 · 2log 24Mijn stap is:2log 2 3/2 + 2log√1/3√2 · 2 log 24Ik snap niet hoe je het wortel stuk moet uitrekenen. En als je dan 2log overal heb staan, mag je deze dan wegstrepen en de breuken optellen enz.?Ik hoop dat u mij kunt helpen. Yvette Iets anders - zaterdag 27 april 2013
Yvette Iets anders - zaterdag 27 april 2013
Ik stel, in ieder geval, vast:${}^2\log \sqrt 8 + {}^2\log \sqrt 3 = {}^2\log \left( {\sqrt 8 \cdot \sqrt 3 } \right) = {}^2\log \sqrt {24}$Ik weet dan niet goed wat die 1/2 daar doet...Helpt dat?Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR zaterdag 27 april 2013
WvR zaterdag 27 april 2013
©2001-2024 WisFaq