Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Asymptoten

Ik heb een functie waarvan ik de asymptoten moet berekenen, ik zag dat er al wat over stond op de website, (maar ik snap het nog niet, als er er een x2 staat in de formule):
f(x)=4x-16/x2-9x+20
Mijn stap is 4x-16/x(x-9)+20
Hoe moet ik verder en welke stappen moet ik nemen, kunt u mij helpen?
In mijn boek staat ook beschreven dat p + e/dx-q
x =q/d (verticale) y=p horizontale
dx-q =0 en dx=q x=q/d

Yvette
Iets anders - maandag 15 april 2013

Antwoord

Schrijf je functie als

f(x) = 4(x-4)/(x-4)(x-5) = 4/x-5 met x$\ne$4

LL
dinsdag 16 april 2013

 Re: Asymptoten 

©2001-2024 WisFaq