Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70063 

Re: Re: Homogene vergelijkingen

klop dit dan als ik
25cos^6x-20cos^4x+4cosx2=16-16cos2x
25cos^6x-20cos^4x+20cos2x=16
daarvan bereken ik het nulpunt
t=cos2x
25t3-20t2+20t-16=0
(8/10)is nulpunt
(8/10)=cos2x
x=0.8762980612

sara
3de graad ASO - donderdag 11 april 2013

Antwoord

Er zijn meer oplossingen: $\cos^2x=\frac45$ geeft $\cos x=\pm\frac25\sqrt5$ en dat zijn eigenlijk twee vergelijkingen, elk met twee oplossingen in het interval $[0,2\pi]$.

kphart
donderdag 11 april 2013

©2001-2024 WisFaq