Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieerbaarheid

f(x,y)=x3+xy2 en a=(2,1)
Er moet nagegaan worden of f(x,y) differentieerbaar is.
ik gebruik limf(a+h)-f(a)-/\|| h||=0. het komt helemaal niet uit, hoe moet ik dit uitwerken?

Roos
Student universiteit - donderdag 21 maart 2013

Antwoord

Misschien moet je de definitie van differentieerbaarheid voor functies van twee variabelen er eens op naslaan? Dat zag er in mijn cursus 'functies van meer variabelen' heel anders uit...

Definitie 5

WvR
vrijdag 22 maart 2013

 Re: Differentieerbaarheid 

©2001-2024 WisFaq