\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 69848 Re: Bewijzen volgens binomium van Newton Deze stap vond ik zelf ook. Hier na schrapte ik de twee n! weg :) maar dan zit ik helaas altijd vast Thomas 3de graad ASO - maandag 11 maart 2013 Antwoord Lekker is dat... zo ver was je al? Dan had je dat maar beter even kunnen vermelden... of er in ieder geval over zwijgen.Je moet maar 's kijken naar 't vervolg:$\begin{array}{l} \sum\limits_{k = 1}^n {k \cdot \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ k \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ {k - 1} \\\end{array}} \right)}}} \, = \\ \sum\limits_{k = 1}^n {k \cdot \LARGE\frac{{\frac{{n!}}{{k! \cdot (n - k)!}}}}{{\frac{{n!}}{{(k - 1)! \cdot (n - k + 1)!}}}}} = \\ \sum\limits_{k = 1}^n {k \cdot \LARGE\frac{{\frac{1}{{k! \cdot (n - k)!}}}}{{\frac{1}{{(k - 1)! \cdot (n - k + 1)!}}}}} = \\ \sum\limits_{k = 1}^n {k \cdot \large \frac{{(k - 1)! \cdot (n - k + 1)!}}{{k! \cdot (n - k)!}}} \\ \end{array}$...daarna is het fluitje van een cent... WvR maandag 11 maart 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Deze stap vond ik zelf ook. Hier na schrapte ik de twee n! weg :) maar dan zit ik helaas altijd vast Thomas 3de graad ASO - maandag 11 maart 2013
Thomas 3de graad ASO - maandag 11 maart 2013
Lekker is dat... zo ver was je al? Dan had je dat maar beter even kunnen vermelden... of er in ieder geval over zwijgen.Je moet maar 's kijken naar 't vervolg:$\begin{array}{l} \sum\limits_{k = 1}^n {k \cdot \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ k \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ {k - 1} \\\end{array}} \right)}}} \, = \\ \sum\limits_{k = 1}^n {k \cdot \LARGE\frac{{\frac{{n!}}{{k! \cdot (n - k)!}}}}{{\frac{{n!}}{{(k - 1)! \cdot (n - k + 1)!}}}}} = \\ \sum\limits_{k = 1}^n {k \cdot \LARGE\frac{{\frac{1}{{k! \cdot (n - k)!}}}}{{\frac{1}{{(k - 1)! \cdot (n - k + 1)!}}}}} = \\ \sum\limits_{k = 1}^n {k \cdot \large \frac{{(k - 1)! \cdot (n - k + 1)!}}{{k! \cdot (n - k)!}}} \\ \end{array}$...daarna is het fluitje van een cent... WvR maandag 11 maart 2013
WvR maandag 11 maart 2013
©2001-2024 WisFaq