Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69714 

Re: 2e afgeleide

Als ik u goed begrijp is de volgende stap voor de 2e afgeleide:

(2·cos(2x)·-sin(2x)·2)-(4x·sin(2x)·cos(2x)·2)
(2cos(2x)·-2sin(2x))-(4x·sin(2x)·2cos(2x)

En dan...??

Marc

marc
Student hbo - maandag 11 februari 2013

Antwoord

Beste Marc,

Je past de productregel niet goed toe; je vergeet bv. de 2x in de tweede term (2x blijft staan) en voor de afgeleide van de tweede term zie ik geen som?
Schrijf de productregel overzichtelijk uit en bereken dan de nodige afgeleiden; bijvoorbeeld voor beide termen apart:
$$(2x\cos 2x)' = (2x)'\cos 2x + 2x(\cos 2x)' = \ldots$$$$(2x^2\sin 2x)' = (2x^2)'\sin 2x + 2x^2(\sin 2x)' = \ldots$$
Kan je zo verder?

mvg,
Tom

td
dinsdag 12 februari 2013

 Re: Re: 2e afgeleide 

©2001-2024 WisFaq