\require{AMSmath} Logaritmische vergelijking Ik weet niet hoe ik aan de volgende logaritmische vergelijking moet beginnen.0,5 . Log ( x - 3) = 3 . Log 2Ik weet wel al dat de oplossing 67 is. E Overige TSO-BSO - vrijdag 14 december 2012 Antwoord Het is vooral een kwestie van het toepassen van de rekenregels voor logaritmen, denk ik zo:0,5·log(x-3)=3·log(2)log((x-3)0,5)=log(23)Ö(x-3)=23x-3=26x-3=64x=67Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR vrijdag 14 december 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet niet hoe ik aan de volgende logaritmische vergelijking moet beginnen.0,5 . Log ( x - 3) = 3 . Log 2Ik weet wel al dat de oplossing 67 is. E Overige TSO-BSO - vrijdag 14 december 2012
E Overige TSO-BSO - vrijdag 14 december 2012
Het is vooral een kwestie van het toepassen van de rekenregels voor logaritmen, denk ik zo:0,5·log(x-3)=3·log(2)log((x-3)0,5)=log(23)Ö(x-3)=23x-3=26x-3=64x=67Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR vrijdag 14 december 2012
WvR vrijdag 14 december 2012
©2001-2024 WisFaq