Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van een eerstegraadsvergelijking

Wie kan mij helpen met de volgende vergelijking:
(2x+1)2=4(x+1)2.

Ik begin met het wegstrepen van de beide kwadraten en werk de vergelijking verder uit. Ik kom echter op geen enkele wijze op de juiste uitkomst. Deze is vlgs het boek:x=2/3.

Wie helpt?

Gert
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 december 2012

Antwoord

Met 62 = 4 . 32 ben je het vast wel eens.
Streep nu de kwadraten eens weg! Hou je onzin over, zoals je ziet.
Kortom: daar zit je fout.
Je zult eerst gewoon de haakjes moeten uitwerken.

MBL
maandag 10 december 2012

 Re: Oplossen van een eerstegraadsvergelijking 

©2001-2024 WisFaq