Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68805 

Re: Half Log verschil tussen twee getallen

Kunt u onderstaande stappen uitleggen (tekens begrijp ik niet):

dus a/b=√(10) of a/b=1/√(10)
(√(10)@3.1622776601684)
Dus a@3.1622776601684~b of b@3.1622776601684~a

h de v
Iets anders - donderdag 1 november 2012

Antwoord

Met Ö(10) bedoel ik de wortel van 10.
De wortel van 10 is het getal a zo dat a*a=10, oftewel het getal dat in het kwadraat 10 oplevert.
Bijna alle rekenmachines hebben een wortel knop, probeer maar.
En als je het helemaal niet snapt kun je toch gewoon gebruiken:
a is ongeveer 3.1622776601684 maal b of
b is ongeveer 3.1622776601684 maal a.

Heb je geen rekenmachine, dan kun je b.v. Excel gebruiken.
Tik maar eens in een cel in: =WORTEL(10)

hk
donderdag 1 november 2012

 Re: Re: Half Log verschil tussen twee getallen 

©2001-2024 WisFaq