Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Half Log verschil tussen twee getallen

Wanneer is er het verschil tussen twee getallen groter dan een half Log?
Tussen Log 10 en Log 100 is het verschil 1 Log.
Maar hoeveel verschil zit er tussen b.v.:
8,5x10E-4 en 3.1x10E-3?
Wanner is het verschil tussen twee getallen
groter dan een half log

h de v
Iets anders - donderdag 1 november 2012

Antwoord

log(8,4·10-4)=−3.0705810742857
log(3.1(10-3)=−2.5086383061657
Het verschil is dus 0.56194276812
|log(a)-log(b)|=1/2 dan
|log(a/b)|=1/2
Dus log(a/b)=1/2 of log(a/b)=-1/2
dus a/b=√(10) of a/b=1/√(10)
(√(10)@3.1622776601684)
Dus a@3.1622776601684×b of b@3.1622776601684×a

hk
donderdag 1 november 2012

 Re: Half Log verschil tussen twee getallen 

©2001-2024 WisFaq