\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 68690 Re: Hoe los ik deze ongelijkheid op? Dank je wel.Dat had ik ook geprobeerd maar ik loop vast op de 2x = $\frac{1}{2}$hoe kan er uitkomen dan x= -1 wat moet ik dan doen?Bij voorbaat dank! Caro Student universiteit - maandag 22 oktober 2012 Antwoord Misschien kan je die $\frac{1}{2}$ wel schrijven als een macht van 2...Ik had deze stap er misschien tussen moeten zetten:$\begin{array}{l} 2{}^x = \frac{1}{2} \\ 2^x = 2^{ - 1} \\ x = - 1 \\ \end{array}$Dus 'schrijf alles als een macht van 2' is wel een handige aanpak. WvR maandag 22 oktober 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dank je wel.Dat had ik ook geprobeerd maar ik loop vast op de 2x = $\frac{1}{2}$hoe kan er uitkomen dan x= -1 wat moet ik dan doen?Bij voorbaat dank! Caro Student universiteit - maandag 22 oktober 2012
Caro Student universiteit - maandag 22 oktober 2012
Misschien kan je die $\frac{1}{2}$ wel schrijven als een macht van 2...Ik had deze stap er misschien tussen moeten zetten:$\begin{array}{l} 2{}^x = \frac{1}{2} \\ 2^x = 2^{ - 1} \\ x = - 1 \\ \end{array}$Dus 'schrijf alles als een macht van 2' is wel een handige aanpak. WvR maandag 22 oktober 2012
WvR maandag 22 oktober 2012
©2001-2024 WisFaq