\require{AMSmath} Hoe los ik deze ongelijkheid op? (2x-8)(1/2 - 2x) < 0het antwoord moet zijn x < -1 of x > 4Ik heb uitgerekend (2x-8) = 0 dan is x= 4alleen hoe kom in aan die -1. Ik snap niet wat ik met die2x moet. Hoe ik die ongelijkheid kan oplossen?Bij voorbaat dank! Caroly Student universiteit - maandag 22 oktober 2012 Antwoord Je kunt ook nog kijken naar $\frac{1}{2} - 2^x = 0$:$\begin{array}{l} \frac{1}{2} - 2^x = 0 \\ 2^x = \frac{1}{2} \\ x = - 1 \\ \end{array}$Maar dan? WvR maandag 22 oktober 2012 Re: Hoe los ik deze ongelijkheid op? ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
(2x-8)(1/2 - 2x) < 0het antwoord moet zijn x < -1 of x > 4Ik heb uitgerekend (2x-8) = 0 dan is x= 4alleen hoe kom in aan die -1. Ik snap niet wat ik met die2x moet. Hoe ik die ongelijkheid kan oplossen?Bij voorbaat dank! Caroly Student universiteit - maandag 22 oktober 2012
Caroly Student universiteit - maandag 22 oktober 2012
Je kunt ook nog kijken naar $\frac{1}{2} - 2^x = 0$:$\begin{array}{l} \frac{1}{2} - 2^x = 0 \\ 2^x = \frac{1}{2} \\ x = - 1 \\ \end{array}$Maar dan? WvR maandag 22 oktober 2012
WvR maandag 22 oktober 2012
©2001-2024 WisFaq