Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68680 

Re: Hoe stel ik een vergelijking op van de raaklijn met helling 1

Dank je! Maar is het echt zo simpel? x = 2 maar je moet gewoon x hebben, dus -2. En dan moet je -35 ook min 2 doen?
Bvd

Caroly
Student universiteit - zondag 21 oktober 2012

Antwoord

Beste Carolyn,
In het algemeen kan je de vergelijking van een rechte lijn door een gegeven punt (p,q) met gegeven richtingscoefficient a bepalen met:
y=a(x-p)+q. Die lijn heeft helling a.
Vul maar in x=p, dan volgt y=q.
Groeten,
Lieke.

ldr
dinsdag 23 oktober 2012

©2001-2024 WisFaq