Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe stel ik een vergelijking op van de raaklijn met helling 1

Hoe stel ik een vergelijking op van de raaklijn aan de grafiek van y= x4 - 31x + 11 in het punt waar de helling 1 is. Ik snap wanneer f'(x)= 4x3-31 = 1 x=2 krijgt. en als je 2 invult in de eerste formule dat je het raakpunt (2, -35) krijgt, maar hoe moet ik dan verder. Het antwoord moet zijn y= x - 37

Caroly
Student universiteit - zondag 21 oktober 2012

Antwoord

g Carolyn,
Je bent er al bijna!
De raaklijn is de lijn door het punt (2,-35) met helling =1.
Lieke.

ldr
zondag 21 oktober 2012

 Re: Hoe stel ik een vergelijking op van de raaklijn met helling 1 

©2001-2024 WisFaq