Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68513 

Re: Re: Constante bepalen differentievergelijking

nog even een korte aanvulling op de vorige reactie: t = 1 spreekt juist vanzelf. Immers: WAAROM kies je een bepaalde t (in een bepaalde situatie waar je een differentie vergelijking toepast)? Antwoord: Dit doet juist OMDAT je daarmee de stapgrootte bepaalt waarmee je rekent! Een bepaalde t kiezen en vervolgens gaan rekenen met (bijvoorbeeld) t = 0.5 is dus technisch mogelijk, maar wel een onzinnige actie! (Lijkt mij tenminste, maar hoor graag als ik mij vergis!)

Hendri
Iets anders - donderdag 18 oktober 2012

Antwoord

Mijn vermoeden is dat de vraag zijn oorsprong heeft in differentiaalvergelijkingen, in dit geval L'=-k(L+4), met k nog onbekend. De recurrente betrekking komt uit toepassing van de methode van Euler op deze differentiaalvergelijking. Hoe kleiner \Delta t hoe beter de rij punten bij de echte oplossing past en hoe beter de benadering van k.
Daarom lijkt 'k in \Delta t uitdrukken' de beste aanpak.

kphart
zondag 4 november 2012

©2001-2025 WisFaq