\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 68645 Re: Differentiaalvergelijking met kwadraat Dankje! Ik snap hem! Nu zit ik alleen nog met de integraal. Wat doe ik fout als ik deze als volgt uitwerk? $\int{}$4t·e1/2t2 dx = 4$\int{}$t·e1/2t2 dx Formule partieel integreren: $\int{}$f'(x) · g(x) dx = f(x) · g(x) - $\int{}$f(x) · g'(x) dx f' = e1/2t2 f = 2e1/2t2 g = t g' = 1 Formule invullen: 2e1/2t2 · t - $\int{}$2e1/2t2 2e1/2t2 · t - 4e1/2t2 Alvast bedankt! Martij Student hbo - woensdag 17 oktober 2012 Antwoord Je stelt dat uit f'=e1/2t2 volgt dat f=2e1/2t2 Dit is onjuist. Ga maar na: Wanneer je f(t)=2e1/2t2 differentieert krijg je (met de kettingregel): f'(t)=2e1/2t2·t=2te1/2t2 Omgekeerd volgt uit f'(t)=te1/2t2 dus f(t)=e1/2t2. hk donderdag 18 oktober 2012 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Dankje! Ik snap hem! Nu zit ik alleen nog met de integraal. Wat doe ik fout als ik deze als volgt uitwerk? $\int{}$4t·e1/2t2 dx = 4$\int{}$t·e1/2t2 dx Formule partieel integreren: $\int{}$f'(x) · g(x) dx = f(x) · g(x) - $\int{}$f(x) · g'(x) dx f' = e1/2t2 f = 2e1/2t2 g = t g' = 1 Formule invullen: 2e1/2t2 · t - $\int{}$2e1/2t2 2e1/2t2 · t - 4e1/2t2 Alvast bedankt! Martij Student hbo - woensdag 17 oktober 2012
Martij Student hbo - woensdag 17 oktober 2012
Je stelt dat uit f'=e1/2t2 volgt dat f=2e1/2t2 Dit is onjuist. Ga maar na: Wanneer je f(t)=2e1/2t2 differentieert krijg je (met de kettingregel): f'(t)=2e1/2t2·t=2te1/2t2 Omgekeerd volgt uit f'(t)=te1/2t2 dus f(t)=e1/2t2. hk donderdag 18 oktober 2012
hk donderdag 18 oktober 2012
©2001-2025 WisFaq