Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijking met kwadraat

Kan iemand mij helpen met de volgende uitwerking?

y'+y·t = 4t
y'·e1/2t2 + y·t·e1/2t2 = 4t·e1/2t2
(y·e1/2t2)' = 4t·e1/2t2
y·e1/2t2 = §4t·e1/2t2 dt = 4·e1/2t2 + c
y = 4+c·e1/2t2

Waarom wordt het e1/2t2 en niet et2??

En hoe kan in de integraal de t wegvallen? Heeft dit te maken met partieel integreren? En hoe?

Alvast bedankt!

Martij
Student hbo - woensdag 17 oktober 2012

Antwoord

Probeer gewoon eens wat je krijgt als je (y*e1/2t2)' uitwerkt,
dwz als je y*e1/2t2 (impliciet) differentieert.
Levert dit dan niet juist y'×e1/2t2+y×t×e1/2t2 op?

hk
woensdag 17 oktober 2012

 Re: Differentiaalvergelijking met kwadraat 

©2001-2024 WisFaq