Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules

bij het vernietigen van het Russische ruimtestation MIR was het van groot belang dat de MIR niet te snel hoogte zou verliezen. om een gecontroleerde daling te krijgen zorgde men er aanvankelijk voor dat het hoogteverlies per dag constant was.
op 12 maart 2001 om 12.00 uur was de hoogte van de MIR 245,6 km en op 16 maart om 12.00 uur was dat 235 km.

formule was: h=-2,65t + 274,75

a) bereken de hoogte op 10 maart om 18.00 uur
-ik snap alleen niet hoe je die t vindt??

yalda
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 september 2012

Antwoord

Ik weet uiteraard niet welke middelen je al tot je beschikking hebt, maar je zou de formule in je GR kunnen invoeren en dan domweg een tabel laten verschijnen. En kijk nou toch eens! Bij t = 11 en bij t = 15 komen precies jouw hoogtegetallen tevoorschijn.
En nu weet je dus hoe de t hier de dagen voorstelt zodat je nu weet wat bij 10 maart hoort.

Natuurlijk heb je geluk dat het zo mooi uitkwam en de GR je dus prima kon helpen.
Wanneer dat niet het geval zou zijn (en dat komt vaker voor dan je leuk gaat vinden!), dan zou je de formule gelijk kunnen stellen aan 245,6 of aan 235.
De vergelijking los je dan zelf op en de t is ook bekend.

MBL
woensdag 26 september 2012

 Re: Formules 

©2001-2024 WisFaq