Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68429 

Re: Gelijkmachtig

f:[0,1)®[0,1]
f(n)=1/n met nÎ en nÏ0

ik kan het bewijs opstellen alleen ik kan 0 niet in bewijzen omdat je 1 niet door 0 kunt delen en ik raak ook door de war omdat bij de ene verzameling het domein niet gelijk is aan nul en bij de andere wel.

Berna
Student universiteit - zaterdag 22 september 2012

Antwoord

Beste Berna,

Je moet inderdaad opletten dat je niet door 0 deelt... Zonder een voorschrift op te schrijven, kan ik je op weg helpen door een suggestie te doen van welke elementen je waarop zou kunnen afbeelden:
f(1/2) = 1
f(1/3) = 1/2
f(1/4) = 1/3
...

Wat moet je met 0 doen?

mvg,
Tom

td
zondag 23 september 2012

 Re: Re: Gelijkmachtig 

©2001-2024 WisFaq