Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68367 

Re: Logaritmen oplossen

de vraag moest inderdaad zijn, herschrijf de volgende uitdrukking in een logaritme! logx+log(1/Y)-logz.

ik heb ook de uitwerking maar ik snap niet hoe het werkt.

gr farid

farid
Student universiteit - dinsdag 11 september 2012

Antwoord

De opdracht veronderstelt dat je de volgende rekenregels voor logaritmen kent:
log(a)+log(b)=log(a*b) (1)
log(a)-log(b)=log(a/b) (2)
:
log(x)+log(1/y)=log(x×1/y)=log(x/y) (regel 1)
Dan:
log(x/y)-log(z)=log((x/y)/z)=log(x/(y*z) (regel 2).

hk
dinsdag 11 september 2012

©2001-2024 WisFaq