Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen oplossen

logx+log(1/Y)-logz

Hoe is deze vergelijking op te lossen?

gr farid alamdar

Farid
Student universiteit - dinsdag 11 september 2012

Antwoord

Helaas is dit geen vergelijking, want in een vergelijking komt een = teken voor.
Veronderstellen we nu even dat je had bedoeld:
log(x)+log(1/Y)-log(z)=0
Dan zie ik drie letters staan.
Een oplossing zou dan zijn:
maak een van de variabelen vrij, dus schrijf de vergelijking in de vorm:
x=...
of
y=..
of z=..
Laten we nu eens kijken wat er echt staat:
Rekenregels voor logaritmen toepassen levert:
log(x/(y·z)=0
dus
x/(y·z)=1
dus
x=y·z
of y=x/z
of
z=x/y
Meer kan ik er ook niet van maken.

hk
dinsdag 11 september 2012

 Re: Logaritmen oplossen 

©2001-2024 WisFaq