Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64942 

Re: Goniometrische functies, uitgedrukt in radialen

Ik snap de uitwerking, behalve hoe u aan het eindantwoord komt. Hier loop ik vast:
x = 1/5$\pi$ + k . 2$\pi$ $\angle$ x = 1(1/5)$\pi$ + k . 2$\pi$
Dan vul ik voor k verschillende getallen in zoals 0, 1 en 2 en dan krijg ik de oplossingen:
x = 1/5$\pi$ en x = 1(1/5)$\pi$ enx = 2(1/5)$\pi$ en x = 3(1/5$\pi$)
Tussen al die oplossingen zit 1$\pi$ dus krijg je in het antwoord: ... + k . 1$\pi$
Maar dan begrijp ik niet hoe u aan de 1/5$\pi$ komt in het eindantwoord: 1/5$\pi$ + k . $\pi$
Zou u mij dat kunnen uitleggen?

Suzann
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 1 september 2012

Antwoord

Voor k=-2, -1, 0, 1, 2, 3, ... krijg je dan toch precies het rijtje dat je opnoemt?

$
\large - 1\frac{4}{5}\pi , - \frac{4}{5}\pi ,\frac{1}{5}\pi ,1\frac{1}{5}\pi ,2\frac{1}{5}\pi ,...
$

Modulo p dus...

WvR
zaterdag 1 september 2012

 Re: Re: Goniometrische functies, uitgedrukt in radialen 

©2001-2024 WisFaq