Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68304 

Re: Derdegraadsvergelijking oplossen

Het zijn juist de volgende stappen die ik nodig heb. En eigenlijk vermenigvuldigde ik het eerst omdat ik niet zo goed ben in breuken:

-3x3+48x2-144x=0

moet ik het als volgt doen?

x(-3x2 + 48 x -144) = 0
en daarna?

Louiza
3de graad ASO - vrijdag 31 augustus 2012

Antwoord

Dan geldt:
x=0 of -3x2 + 48 x -144=0
Dat tweede deel lijkt me een gewone tweede graads vergelijking toe.
Eventueel schrijf je dat tweede deel eerst als -3(x2-16x+48)=0.
Dan moet dus
x=0 of x2-16x+48=0

hk
vrijdag 31 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq