\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 68297 Re: Stelsel oplossen Oh ja het klopt, merci!En ja, hoe is dat gedaan?Ik probeerde door B gelijk te stellen aan de rest en dan in te vullen in de andere vergelijking ahmed 3de graad ASO - donderdag 30 augustus 2012 Antwoord Een goed begin is het halve werk.$\large\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} \frac{2}{{a + 1}} = - \frac{1}{2} + b \\ \frac{{ - 2a + 2}}{{a^2 + 2a + 1}} = - \frac{3}{2} + b \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \frac{4}{{a + 1}} = - 1 + 2b \\ \frac{{ - 4a + 4}}{{a^2 + 2a + 1}} = - 3 + 2b \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \frac{4}{{a + 1}} + 1 = 2b \\ \frac{{ - 4a + 4}}{{a^2 + 2a + 1}} + 3 = 2b \\ \end{array} \right. \Rightarrow \\ \frac{4}{{a + 1}} + 1 = \frac{{ - 4a + 4}}{{a^2 + 2a + 1}} + 3 \\ Oplossen! \\ \end{array}$Dat laatste geeft je de waarde van 'a'. Invullen geeft dan de waarde van 'b'. Zou het daarmee lukken? WvR donderdag 30 augustus 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Oh ja het klopt, merci!En ja, hoe is dat gedaan?Ik probeerde door B gelijk te stellen aan de rest en dan in te vullen in de andere vergelijking ahmed 3de graad ASO - donderdag 30 augustus 2012
ahmed 3de graad ASO - donderdag 30 augustus 2012
Een goed begin is het halve werk.$\large\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} \frac{2}{{a + 1}} = - \frac{1}{2} + b \\ \frac{{ - 2a + 2}}{{a^2 + 2a + 1}} = - \frac{3}{2} + b \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \frac{4}{{a + 1}} = - 1 + 2b \\ \frac{{ - 4a + 4}}{{a^2 + 2a + 1}} = - 3 + 2b \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \frac{4}{{a + 1}} + 1 = 2b \\ \frac{{ - 4a + 4}}{{a^2 + 2a + 1}} + 3 = 2b \\ \end{array} \right. \Rightarrow \\ \frac{4}{{a + 1}} + 1 = \frac{{ - 4a + 4}}{{a^2 + 2a + 1}} + 3 \\ Oplossen! \\ \end{array}$Dat laatste geeft je de waarde van 'a'. Invullen geeft dan de waarde van 'b'. Zou het daarmee lukken? WvR donderdag 30 augustus 2012
WvR donderdag 30 augustus 2012
©2001-2024 WisFaq