Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68280 

Re: Algemene vergelijking van een rechte opstellen

maar waar komt die c dan vandaan in ax + by + c = 0 herleidt van y = mx + b (met als m de rico)? dus bv P(3,2) en Q(7,8) =
y-2 = (8-2)/(7-3).(x-3) = y = 3/2x - 5/2 (= standaardvorm y=mx+b met m = rico) en hier de algemene vgl is dan
3/2x - y - 5/2 = 0? dit klopt volgens mij niet want y heeft waarde 1 en by moet dan normaal 5y zijn? maar wat is dan c?

Ahsan
2de graad ASO - dinsdag 28 augustus 2012

Antwoord

Als m geen geheel getal is moet je nog even de breuken wegwerken.

y=$\frac{3}{2}$x-$\frac{5}{2}$
-$\frac{3}{2}$x+y+$\frac{5}{2}$=0
$\frac{3}{2}$x-y-$\frac{5}{2}$=0
3x-2y-5=0

Ik weet alleen niet waar die '5y' dan vandaan zou moeten komen.

WvR
dinsdag 28 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq