Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Algemene vergelijking van een rechte opstellen

Ik heb een vraagje...
Als we op een grafiek een rechte krijgen waar we de punten kunnen aflezen en daarmee een vergelijking maken van de vorm : y = mx + b; maar hoe kunnen we deze omzetten in de vorm
ax + bx + c = 0 ? ik heb hier dringend hulp bij nodig...
Dank u

Ahsan
2de graad ASO - dinsdag 28 augustus 2012

Antwoord

Op nul herleiden:

y = mx + b
-mx + y - b =0
mx - y + b = 0

Dat lijkt me dat het idee. Bedoel je dat?

WvR
dinsdag 28 augustus 2012

 Re: Algemene vergelijking van een rechte opstellen 

©2001-2024 WisFaq